Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић оптужио је мандатара за састав нове македонске владе и лидера социјалдемократа Зорана Заева да својим изјавама нарушава односе између Београда и Скопља, те да ће убудуће однос власти Србије према власти у Македонији бити реципрочна.

 

«Увреде које (Заев) упућује српском руководству ће свакако утицати на наше билатералне односе», поручио је Дачић у писаној изјави достављеној медијима.

Србија се, истакао је Дачић, не меша у унутрашња питања других држава, исто тако Србија жели добре односе са суседима, али изјаве Зајева су управо у супротном тону.

«Србија сигурно неће дозволити било коме, па ни Заеву, да је понижава, а однос према властима у Скопљу ће убудуће бити реципрочан њиховом односу према Србији“, навео је Дачић.

Заев је, наиме, раније рекао да Србијом руководи националистичко руководство на челу са Александром Вучићем који себе декларише као лидера у региону, а у најновијем интервјуу за београдску Н1 тв, мандатар за састав нове македонске владе је рекао да му је непријатно да слуша како Вучић у сваком свом наступу говори о «македонском сценарију».

Тагови: ; ;