Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — сат времена испред средњеевропског)

20:16

 

Током поподневних сати украјинске снаге су отвориле ватру на околину Јасиновате и насеља Јаковљевка и Крута Балка у њеној непосредној близини. Том приликом погинула је жена 1955. годиште а рањен је мушкарац 1983. годиште- обоје цивили.

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 54 пута напале територију ДНР. Под ватром укронациста нашло се 17 насељених места ДНР. Током напада један војник је погинуо а још два су рањена.

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током  претходног дана 4 пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Фрунзе где је оштећена кућа и гасовод, као и у подручју насеља Соколники, Лозовое и Санжаровка.

Јутрос у раним јутарњим сатима под ватром украјинских снага поново се нашао и Доњецки резервоар. Особље је евакуисано.

Током претходне ноћи украјинске снаге су нападале насеље Тељманово на југу ДНР. Током напада оштећен је ТВ релеј као и црпна станица којом се снадбева ово насеље водом.

Под ватром украјинских нациста током претходне ноћи нашла се и околина Доњецка и Горловке. Том приликом рањена је једна жена а оштећене су минимум 4 куће.

Тагови: ; ;