Чувари Беле куће поново имају посла са „незваним гостима“. Наиме, непозната особа је јуче прескочила  ограду  Беле кући, објавио је дописник Ројтерса.

Америчка тајна служба је потврдила ову информацију. Незвани гост је наводно са свог рама за бицикл скочио на ограду са северне стране, у тренутку док је председник Трамп био у Овалној соби. Када је примећен, полиција је одмах реаговала и ухапсила га, објавио је дописник Ројтерса из Беле куцће Џеф Мејсон.

Иначе, скакачи преко ограде су сталан проблем за тајну службу која обезбеђује Белу кућу. Подсетимо,у  марту је Џонатан Трејн (26) прескочио три ограде и остао неоткривен у Белој кући пуних 17 минута.

«Трејн је успео да пређе ту конкретну област, без активирања аларма јер су уклоњени, што је довело до конфузије међу полицајцима о томе где је провалник и да ли је у комплексу Беле куће», рекао је извор за «Вашингтон екземајнер».

У априлу, тајна службаје  проширила тампон зону између спољашности и ограде на јужном делу Беле куће како би обесхрабрила скакаче.

Иначе, у последње три године било је отприлике 100 покушаја да се незаконито уђе у Белу кућу а већина скакача имала је менталну или неку сличну болест.

Извор Ројтерс

Тагови: ; ;