Марко Перковић Томпсон, певач који је изградио каријеру на петпарачким песмуљцима о домовини, богу и породици, пре пар дана дао је интервју за словеначки Репортер у којем је успешно скочио сам себи у уста, пише портал Индекс.

 

Индекс је крајем 2003. године објавио чланак о томе како је Томпсон певао песму под називом «Јасеновац и Градишка стара», у којој се слави усташко убијање Срба у злочиначкој НДХ.

О каквој песми се ради, најбоље описују њени стихови, на које овом приликом Индекс подсећа:

«Јасеновац и Градишка Стара, то је кућа Максових месара

Кроз Имотски камиони журе, возе црнце Францетића Јуре

У Чапљини, клаоница била, пуно Срба Неретва носила

Ој Неретво теци иза страну, носи Србе плавоме Јадрану

Ко је мога замислити лани, да ће Божић славит партизани

Тко је река, је.. ли га ћаћа, да се Црна Легија не враћа»

Након објаве тог текста, певач је прво тврдио да се «не сећа» да је то икада певао, да би после више од деценије, на крају признао у саопштењу на својој веб страници (8.јануара 2014). Рекао је да он није аутор песама попут «Ево зоре…», «Јасеновац…» и сличних, али их је певао «што је свима познато, у одређеном периоду свугдје по хрватским трговима и дворанама, не скривајући се».

Међутим, у интервјуу од пре неколико дана за словеначки Репортер, поводом иницијативе да се забрани његов концерт у Марибору, Томпсон тврди да му је дотична кољачка песма «монтирана». Рекао је да су му такве песме подвалили неки новинари како би га приказали као негативца.

» Ту су ми снимку подвалили неки новинари са ХТВ-а. Та прича има већ 15 година» — «обелоданио» је он, потпуно игноришући своју изјаву од пре 13 година да је ту песму певао свугде где су «обожаваоци» тражили.

Како закључује аутор текста, Индекс никада неће заборавити Томпсонове контрадикторне и лажљиве изјаве, баш као ни слављење усташких кољача.

 

 

ИНДЕКС ХР

Тагови: ; ;