Амбасадорка Француске у Србији Кристин Моро каже за Н1 да није најбоље разумела бес Београда који је упућен Паризу након ослобађања Рамуша Харадинаја. Како каже, она разуме разочарање српског правосуђа и грађана, али да Влада не може да утиче на независно француско правосуђе.

«Што се тиче Владе и државних органа, ми смо као и увек предани сарадњи са Србијом. Надам се да ће се та сарадња наставити нормалним ритмом што је пре могуће. Ми смо расположени за то», рекла је Кристин Моро.

Такође, она каже да ће Француска наставити да позива српске званичнике на разне манифестације. Уз то подсећа да је српски амбасадор у Француској присуствовао пријему у Паризу на инаугурацији новог Председника Емануела Макрона.

«За мене је Србија европска земља па је природно да буде део те културне целине којој припада. ЕУ није искључиво економска целина па се не може правити егзактна паралела и не можемо односе са ЕУ стављати у исти план са односима са другим деловима света», каже она, додајући да се од Србије очекује да се придржава спољнополитичких ставове ЕУ и да о томе треба размислити временом и делити процене ЕУ, преноси Б92.

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;