Они, који су синоћ у Коларчевој задужбини присуствовали концерту чувеног руског саксофонисте и композитора Олега Кирејева, били су награђени чудесном комбинацијом стилова и инструмената.

Пред пуном салом Коларца, руски саксофониста и композитор Олег Кирејев, се представио публици делима руских композитора, импровизацијом руског етно џеза, као и џез обрадама популарних руских и српских мелодија.

Заједно са руским Олегом Кирјевим, спектакл и уживање у обрадама џез  композиција,  публици у Коларцу су  приредили руски пијаниста Јевгениј Гречишћев, Милана Павковића (бас), Душан Иванишевић (бубњеви), Владимир Крнетић (труба), и Светлана Спајић (вокал).

Специјални гост  концерта био је пијаниста и композитор Васил Хаџиманов.

Током концерта, Олег је неколико пута приликом најаве следеће композиције , у симпатичној комбинацији руско српског језика говорио о братској љубави српског и руског народа.

Колеге музичаре који су са њим заједно производили чудесан спој звукова, је називао браћом. Од публике је тражио да учествује у прављењу  атмосфере, што је изазивало осмехе и аплаузе.

Са колико љубави је Олег синоћ свирао, примећивало се у сваком његовом гесту. Тако да није чудно што је синоћ публика у Коларцу поприлично загрејала дланове након завршетка сваке композиције.

У пуној сали Коларчеве задужбине, концерту руског саксофонисте и композитора присуствовале су дипломате из руске амбасаде.

Међу публиком се налазио амбасадор Руске Федерације Александар Чеурин са супругом, као и заменик амбасадора Денис Кузнедељев са супругом.

Олег Кирејев је свој први албум објавио  далеке 1989. године, а од 1990 наступа на бројним међународним фестивалима.

Кирејев је 2011-2013. године осмислио и организовао у Москви први фестивал Класика и џез, који је окупио на дестине хиљада посетилаца.

Лола Ђорђевић

 

Тагови: ; ;