Сет Рич је убијен јер је био информатор WikiLeaks

Сарадник Националног комитета Демократске партије САД Сет Рич, који је убијен у Вашингтону 10 јула 2016 године, је пред смрт предао сајту WikiLeaks преко 44 000 писама, објавио је амерички Fox News.

Такође, федерални иследник, који је упознат са извештајем FBI о смрти Сета Рича, је утврдио да је он контактирао са бившим директором WikiLeaks Гевином Макфајденом, који је такође убијен.

Сет Рич је убијен јер је био информатор WikiLeaks

Садржај Ричове електронске поште је у поседу FBI, а његовом смрћу се бави вашингтонска полиција. За сада нема осумњичених.

Fox News је објавио да је Рич предао WikiLeaks од јануара 2015 до 21 маја 2016 53 писма, а Џулијан Асанж је 22 јула 2016, 12 након Ричијеве погибије, објавио сву скандалозну преписку демократа. Затим је објавио да ће исплатити награду од 20 000 долара ономе чије информације доведу до убице Сета Рича.

„Уверен са, наглашава Вилер, да се одговор на питање – ко је убио Сета Рича – налази у његовом компјутеру који је у полицији округа Колумбија или у седишту FBI“, сматра приватни детектив Род Вилер.

Ката

 

 

 

 

Коментари: