Представници Оружаних снага Русије и војне индустрије разговарали су у Москви о перспективама јачања борбених могућности ракетног комплекса „Искандер М“ стварањем нових типова ракета, саопштило је Министарство одбране Русије.

 

„Одржан је састанак начелника ракетних снага и артиљерије са представницима војне индустрије на којем је разговарано о повећању борбених могућности комплекса ’Искандер М‘ стварањем нових типова ракета, повећањем опсега и тачности ракета које користе копнене ракетне снаге“, наводи се у саопштењу.

Како су навели у војном ресору, прикупљање података од стране стручњака о припреми ракетног комплекса копнених снага „Искандер М“ одржано је под руководством начелника ракетних снага и артиљерије Оружаних снага Русије генерала-потпуковника Михаила Матвејевског у Подмосковљу од 16. до 19. маја.

У истом периоду своје вештине на „Искандеру М“ усавршавали су официри професори Михајловске војне артиљеријске академије и 60. Школског центра за обуку ракетних снага и артиљерије копнених снага.

 

Спутњик

Тагови: ;