News Front је добио на раласполагање званичну изјаву команде сиријске војске у вези са јучерашњим ваздушним нападом америчке коалиције на конвој провладиних јединица у Сирији.

«18. Маја 18 у 16:30 је такозвана међународна коалиција извршила напад на војни конвој сиријске војске на аутопуту Ал Танф у сиријској пустињи; има жртава и губитака у војној опреми.

Ово флагрантно кршење међународног права показује да су изјаве о борби међународне коалиције против тероризма лаж и доказује ван сваке сумње чињеницу да САД и проамеричке снаге у региону покушавају, напротив, да зауставе напредак у том правцу.

Сиријска Арапска Војска се бори против тероризма на својој територији и има право да одреди ток операције против терористичке организације «ИД» и «Ал Каиде» (забрањене на територији РФ). Сиријска Арапска Војска је једина сила која се бори против тероризма, заједно са својим савезницима и пријатељима.

Сиријска Арапска Војска је спремна да настави да испуњава своју дужност у борби са «ИД» и «Џебхат ал Нусра» (забрањена на територији РФ) и брани своју територију. Позивамо да се не бојите покушаја тзв. коалиције да нас заустави у тој намери».

Тагови: ; ; ;