Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — сат времена испред средњеевропског)

20:05.2017

21:02

Украјинске снаге су током вечери поново нападале територију ДНР. Под ватром украјинских нациста нашла се  Макејевка. Током напада неколико пројектила пало је у цивилне квартове. На срећу жртава није било.

Данас око 15:30 украјинске снаге отвориле су ватру на аутобуску станицу у Трудовском. Том приликом рањена су два цивила.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 58 пута напале територију ДНР. Под ватом украјинских снага нашло се 19 насељених места. Током напада погинула су три војника ДНР а један је рањен.

 

 

 

13:13

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана осам пута напале позиције Народне милиције у подручју Славјаносербска као и насеља Фрунзе, Алмазној, Смелое и Калиновка.

Током претходне ноћи украјинске снаге су нападале Петровски рејон Доњецка. Током напада оштећена је једна кућа.

 

19:05.2017.

19:28

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 36 пута напале територију ДНР. Под ватром украјинских снага нашло се 11 насељених места републике.

За претходних недељу дана украјинске снаге су 324 пута напале територију ДНР. Под ватром се нашло 31 насељено место. Током напада украјинских снага погинуле су четири особе а једанаест их је рањено.

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана два пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Калиново и Калиновка.

 

Током претходне ноћи украјинске снаге су нападале околину Доњецка, Јасиновате и Горловке. Том приликом оштећено је минимум 11 кућа.

Тагови: ; ;