Још недавно, многи су сумњали да активно учешће британских медија у инфромационом рату може угрозити темеље традиционално јаког британског новинарства.Сада је одговор више него очигледан, квалитет је очигледно деградиран. Посебно након серије објава у Sunday Times-у о Македонији од 30. априла и 7. маја.

У овим чланцима које потписује Б. Панчевски са насловима о наводној умешаности Русије у питања Македоније сконцентрисана је гомила чињеница са болесном жељом за преваром и отвореним лажима тако да се ова гомила глупости не може назвати професионалним новинарством. Жалосно је да су британски медији, попут Sunday Times-а, који представља један од најстаријих листова у Енглеској пали тако ниско да објављују овако јефтину пропаганду попут «патке».

Оповргавамо све лажи у којима бујна машта овог аутора и његових истомишљеника нема никакве везе са чињеницама и реалношћу као безнадежне и бесмислене.

О чему се може озбиљно разговарати са «експертом» који мудро пише о ситуацији у Македонији а не зна резултате превремених парламентарних избора одржаних у Македонији у децембру 2016. године? О чему се може разговарати са «аналитичаром» који назива актуелну власт Македоније прокремљовском а само неколико редова испод пише да «руска власт врши директан притисак на Македонију како би се окренула ка Москви». Где је ту логика или макар основни здрав разум?

Они не постоје као што нема ни критичког осврта на политичке и друге последице мешања западних земаља у унутрашња питања Македоније, која је постала предмет уцена, притисака и претњи из Брисела, Лондона и Вашингтона који се проглашавају «испоставом демократије».

Али оно што је горе то је стремљење западних престоница да се на Русију пребаци одговорност за стварање хаоса и међуетничке напетости од стране Запада у Македонији, као и региону у целини.

Чиме ће се завршити ова авантура Запада на Балкану тешко је рећи? Једно је сигурно,  Sunday Times ће наставити и даље да измишљају изговоре за разоткривања «махинација Кремља» а добро постављена у Лондону трака са русофобним лажима наставља да ради без прекида.

Тагови: ; ;