Суд БиХ одбио је захтев одбране генерала Новака Ђукића да буде обновљен кривични поступак у предмету против генерала Ђукића, у којем је осуђен на казну од 20 година затвора.


Генералов адвокат Милорад Ивошевић изјавио је за РТРС да ово решење Суда БиХ представља практично преписану одлуку Апелационог вијећа Суда БиХ, које је одбило жалбу генерала Ђукића на првостепену пресуду, којом је осуђен на 25 година затвора.
Основ решења за одбијање захтева суд налази у томе да је у првостепеном поступку вештак Берко Зечевић сасвим тачно утврдио узроке за насталу посљедицу, у којој је погинуло 71 лице, и у коме није уопште било сумње о одговорности Новака Ђукића.
Сада Суд такође апсолутно изражава да су налаз и мишљење Берка Зечевића били тачни, те у тим односима Суд сматра да су вештачењем Зечевића, одлука, као и одговор на питање узрочника ове трагедија, зацементирани.
Одлуком суда, у којем је вијеће донело ово решење ни на који начин није посумњало, а посебно сматрају да је истина утврђена по вештаку Зечевићу једина истина и да о томе не желе ни разговарати, рекао је адвокат Ивошевић за РТРС.

 

 

РТРС

Тагови: ;