Хрватска председница недавно је, како су пренели хрватски медији, поводом забране Томпсоновог концерта у Марибуру поручила да је она «контрадикторна, јер је музика ту да спаја људе»

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић, која је данас учествовала на Међународном војном ходочашћу у француском граду Лурду, објавила је на свом Инстаграм профилу снимак на коме се види како са хрватским званичницима пева песму «Лијепа ли си» Марка Перковића Томпсона, хрватског кантаутора који велича усташтво.

На отварању 25. ходочашћа хрватске војске и полиције, поред хрватске председнице, учествовали су хрватски министар одбране Дамир Крстичевић, министар хрватских бранитеља Томо Медвед и заменик начелника генералштаба Драго Матановић.

На снимку који је објављен на званичном сајту хрватске председнице види се и чује како сви они, загрљени, заједно певају Томпсонову песму.

 

Хрватска председница недавно је, како су пренели хрватски медији, поводом забране Томпсоновог концерта у Марибуру поручила да је она «контрадикторна, јер је музика ту да спаја људе».

Индеx.хр наводи да су Томпсонови наступи забрањени у низу европских земаља због ширења порука мржње и забрањених ознака.

 

 

Видео можете погледати овде

Тагови: ; ;