Бивши шеф CIA и NSA генерал Мајкл Хејден процењује, у интервјуу за Bild am Sonntag, да Председник САД Доналд Трамп игра улогу корисног идиота за Русе.

„Уочи наших председничких избора сам покушавао да схватим чудну наклоност Доналда Трампа према Владимиру Путину. Он је био онај кога су Путин и Руси називали „корисним глупаном” и „корисним идиотом”. Тај термин из времена Хладног рата односи се на наивне људе који су под контролом и могу се користити у интересу Кремља, односно да ради одређене ствари за Русију. Сада, шест месеци касније, са великим разочарењем могу да констатујем да израз „корисни идиот” прилично тачно описује стање ствари”, каже генерал.

Он је уверен да је до смене државног тужиоца и директора FBI Џејмса Комија дошло због тога што су наступали са политичких позиција различитих од његове администрације.

Хејден такође сматра да Немачка треба да страхује да може доћи до мешања и у њене изборе за Бундестаг који ће се одржати 24 септембра и да немачке тајне службе треба да предузму кораке који су неопходни за идентификовање нападача.

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ;