Председник Русије Владимир Путин честитао је празник колективу „Росхидромета“ (хидрометеоролошка служба Русије) и свим руским истраживачима поларних области, истакавши њихов допринос у реализацији пројеката за очување јединствених природних ресурса Арктика и Антарктика.

У Русији се 21. маја обележава Дан поларних истраживача. Овај празник је први пут прослављен 2013. године.

„Ценимо ваш допринос у јачању међународне сарадње, реализацији заједничких пројеката за очување јединствених природних ресурса Арктика и Антарктика. Ове године, која је проглашена за годину екологије, овај рад има посебан значај“, наводи се у честитки која је објављена на сајту Кремља.

Руски лидер је додао да овај празник представља признање за допринос представника најразличитијих професија који су посветили своје животе развоју Арктика и Антарктика.

„Важно је што ви данас достојно настављате дивне традиције својих претходника, повећавате руско присуство на Белом континенту и у арктичким областима, активно учествујете у истраживању ових перспективних региона“, истакао је Путин и пожелео поларним истраживачима успех и остварење планова.

 

Извор

Тагови: ; ; ;