Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић предводи делегацију Републике Србије на специјалном састанку Савета министара иностраних послова земаља чланица Организације за црноморску економску сарадњу (BSEC) који се одржава у Истанбулу.

 

 

Подсетимо дводневни састанак Савета министара иностраних послова се прошле године у децембру одржавао у Србији, када је у посету нашој земљи допутовао  министар Руске Федерације Сергеј Лавров.

Током прошлогодишњег састанка Савета министра иностраних послова у Србији, председавање наредним састанком је предато Републици Турској, која је и организовала данашњи јубиларни Самит у Истанбулу.

Ове године обележава се 25 година од оснивања Организације за црноморску економску сарадњу.

Очекује се да на Самиту буде усвојена заједничка декларација земаља чланица Организације за црноморску економску сарадњу.

На маргинама јучерашњег састанка Савета министра иностраних послова Организације за црноморску економску сарадњу Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, сусрео се са својим колегом министром иностраних послова Румуније Теодором Мелескануом.

У разговору су потврђени изузетно пријатељски односи две земље.

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић позвао је румунског колегу да посети Србију, а министар Мелескану је предложио одржавање трилатералног сусрета Румуније, Србије и Бугарске.

Следећи председавајући овој организацији би требало да буде Украјина, у периоду од 1. јула до 31. децембра 2017. године.

Извор МСП Србије

Тагови: ; ; ;