Инфромације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — сат времена испред средњеевропског)

23:14

 

Украјинске снаге започеле су вечерас напад на северна предграђа Доњецка и околину Јасиновате. Оперативна команда ДНР саопштила је да се под ватром налазе Јаковљевка, Јасиновата, Спартак и доњецки аеродром. У овом моменту напад још увек траје.

Вечерас око 19:30 украјинске снаге су напале подручје Авдејевске коксхемијске фабрике. Током напада дошло је до пожара у коме је запаљена површина до 1 хектара земље на територији фабрике.

19:14

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 63 пута напале територију ДНР. Под ватром украјинских снага нашли су се Јаковљевка, Крута Балка,Жабичево и Спартак у околини Јасиновате, аеродром и Еленовка у околини Доњецка, Докучаевск и насеље Јасное, Доломитное, Озреновка, Красни Партизан, Верхнотроицкое и Гољмовски у околини Горловке, као и насеља на југу ДНР, Новоласпа у Тељмановксом, и Саханка,Коминтерново, Лењинское, Октобар и Сосновское у Новоазовском рејону. Током напада рањена је једна жена и један војник ДНР.

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана седам пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Калиново, Калиновка, Санжаровка, Смелое, Желобок и Логвиново.

Током претходне ноћи украјинске снаге су нападале и ДНР. Током напада оштећено је 8 кућа и једна продавница.

Тагови: ; ;