Пољска не жели да прима мигранте јер ће то смањити ниво безбедности у земљи, изјавио је лидер партије Право и правда Јарослав Качински.

Пољска је одбила да прихвати избеглице у оквиру програма ЕУ за њихово расељавање. Премијер земље Беата Шидло изјавила је да је то званични став земље. Пољске власти су више пута изјављивале да су против принудног размештања миграната али да су спремне да пруже помоћ мигрантима који добровољно изразе жељу да дођу на њену територију.

«Ми не желимо ни у ком случају да изменимо нашу културу нити да смањимо ниво безбедности у нашој земљи. Реч није само о тероризму, ове претње наравно постоје, него о социјалној катастрофи за наш народ»-цитира Gazeta Polska Coddiennie речи Качинског.

Према речима Качинског ово је «механизам који се накнадно не може зауставити».

«Ако желимо да зауставимо овај талас агресије, на пример миграната према женама, ми морамо користити неку врсту репресије. У том случају ми смо за њих нацисти. То је зачарани круг. Ми просто не можемо да се укључимо у овај изазов»- рекао је Качински.

Подсетимо раније је европски комесар за унутрашња питања и држављанство Димитрис Аврамопулос изјавио да ће Европска комисија запретити Пољској и Мађарској уколико током месеца не почну са пријемом миграната који се налазе у Италији и Грчкој.

Тагови: ;