Акције које предузима Доналд Трамп, изазивају конфузију, не само у редовима Републиканске странке, већ и међу његовим најближим сарадницима. Бивши саветник за његову кампању и један од њему нај оданијих људи Роџер Стоун је састанак Трампа са саудијском Краљевском породицом назвао «одвратним», преноси РТ.

«Могу искрено да кажем, мука ми је. Уместо да на састанку са Саудијцима Доналд Трамп тражи надокнаду за напад од 11. септембра 2001. године, он тражи да га финансирају», написао је политички стратег Стоун на свом Твиттер налогу.

Пост Роџер Стоун прати ознака «# идеја Џерареда», алудирајући на чињеницу да је прва посета Саудијској Арабији, предлог Трамповог зета Џерарда Кушнера кога медији и лобисти у  Вашингтон називају «стручњаком по свим питањима.»

Треба напоменути да је Иванка Трамп ћерка Доналда Трампа, а супруга поменутог Џерарда Кушнера  творца идеје посете председника САД Саудијској Арабији, од краљевске породице добила 100 милиона $ за оснивање добротворног фонда који ће се бавити предузетништвом жена са Блиског истока.

Очигледно, да и ћерка америчког председника Иванка Трамп има кратко памћење чим је  заборавила 11 семптембар, терористички акт чије је извођење финансирала, управо Саудијска Арабија.

Главно достигнуће Трампа у Саудијској Арабији је уговор за набавку оружја вредан 110 милијарди $ и друге инвестиције, што, према америчком државном секретару Реку Тилерсону, може порасти на 350 милијарди $ у будућности.

Трампу је Саудијској Арабији припремљен краљевски пријем.

На аеродрому је председнички авион дочекао лично, 81-годишњи краљ Салмам Абдул-Азиз Ал Сауд.

Касније, Саудијски монарх је Трампу доделио  највишу награду Уједињеног Краљевства – орден који је добио име по оснивачу владајуће династије: Краљ Абдул Азиз.

У међувремену, упркос чињеници да се посета Саудијској Арабији поклопила са председничким изборима у Ирану (19 маја), администрација Трамп још увек није предузела никакве покушаје да се ревидира нуклеарни споразум са Техераном, изазивајући незадовољство међу републиканској већини у Конгресу.

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;