Тридесетак чланова Мото клуба «Ноћни вукови» из Србије, Црне Горе и Републике Српске вечерас су посетили Требиње и присуствовали вечерњој служби у Саборном храму, у оквиру путовања под називом «Пут ћирилице» које су организовали да би промовисали православну веру и српско писмо.

 

Они су, након кратког разговора са старешином Саборног храма Младеном Жуловићем, посетили изложбу Српског удружења «Ћирилица» поводом Светог Ћирила и Методија.
Један од чланова «Ноћних вукова» Вукоман Булатовић рекао је да су на пут кренули у недељу, 21. маја, из манастира Милешева, преко Ужица, Вишеграда и Гацка до Требиња, одакле ће поћи ка манастиру Острог, где ће се поклонити моштима Светог Василија, те упутити ка крајњој дестинацији — Бару.

«Наше путовање симболично се завршава на празник посвећен Светом Ћирилу и Методију. Имамо хиландарску и видовданску вожњу и заједно идемо на путовања и његујемо традиционалне вредности», истакао је Булатовић.

Он је нагласио да посебну пажњу посвећују Српској православној цркви, која за њих има велику важност, што желе да пренесу и на друге људе и упуте их на моралне вредности.

Тагови: ;