Мандатар и лидер СДСМ Зоран Заев најавио је за данас наставак консултација о формирању нове владе са албанским партијама током којих би требало да се разговара и о конкретним ресорима, а из најутицајније ВМРО-ДПМНЕ, бившег премијера Николе Груевског, тврде да лажи Заева полако излазе на површину.

С једне стране, наводи се у саопштењу ВМРО, Заев тврди да ће као премијер штити националне интересе Македоније, док с друге не одустаје од реализације тзв. «тиранске платформе».

ВМРО подсећа да је коалициони партнер Заева, Зијадин Села на јучерашњој конференцији за новинаре рекао да није потписао нити намерава да потпише било какве гаранције које је тражио председник Ђорђе Иванов за давање мандата лидеру СДСМ.

Села је, наиме, том приликом рекао да би за њега одрицање од те платформе значило као да се, како је рекао, одриче будућности своје деце.

«Заев ће морати да бира да ли ће остати доследан датим гаранцијама или ће погазити реч и испунити обећање дато својим потенцијалним партнерима у власти», албанским партијама ДУИ, Беса и Алијанси Албанаца, наводе из ВМРО.

«ВМРО-ДПМНЕ и грађани знају колико значи реч коју даје Заев, који је много пута до сада рекао једно, а већ сутрадан би променио став. Криминалцима који лажу и Заеву не може се веровати. Зато такво деструктивно понасање усмерено против македонског народа и државе неће дуго трајати», наводи се у саопштењу ВМРО-ДПМНЕ, пренели су македонски медији.

Тагови: ; ; ; ; ;