Може ли НВО организација РЕКОМ, чији је иницијатор оснивања Наташа Кандић и њен Фонд за хуманитарно право, да на перфидан начин поново припише кривицу Србији и Србима за злочине који су се догодили крајем пролог века? Може, и управо то и чини.

У последњих месец дана, широм Србије се прикупљају потписи за подршку оснивању Регионалне комисије за утврђивање чињеница о жртвама ратних злочина на простору бивше СФРЈ, на штандовима регионалне иницијативе РЕКОМ.

Наравно да је сваки Србин спреман да стави свој потпис за утврђивање истине о злочинима на територији бивше СФРЈ, али није сваки Србин спреман да тиме да лeгитимет србомрзцима попут Наташе Кандић да Србе поново прогласи ратним злочинцима.

Нити је спреман да под маском откривања истине, буде саучесник у приписивању кривице сопственом народу.

Како може РЕКОМ да утврђује број убијених и несталих, када се отворено хвали подршком Хашима Тачија, злочинца који је одговоран за страдање великог броја Срба али и Албанаца који нису желели да убијају и протерују своје комшије.

Српски сабор Заветници упозорава јавност на позадину деловања регионалне иницијативе РЕКОМ

«Шта је заправо РЕКОМ?

Реч је о иницијативи која је основана 28.10.2008. године у Приштини. Њен главни циљ је да изврши притисак на државе некадашње Југославије да међународним уговором оснују Регионалну комисију за утврђивање чињеница о ратним злочинима и другим тешким повредама људских права почињеним на територији бивше СФРЈ од 1991. до 2001. године.

Један од главних иницијатора РЕКОМ-а је Наташа Кандић и њен Фонд за хуманитарно право.

На списку главних финансијера РЕКОМ-а налазе се кључне испоставе западних центара моћи на Балкану, пре свега Институт за отворено друштво Џорџа Сороша и Национални фонд за демократију, „невладина организација“ коју је 1983. године основао амерички Конгрес, а међу чијим члановима борда су се налазили осведочени србомрзци Весли Кларк и Ричард Холбрук.

Међу главним промотерима РЕКОМ-а је и Међународни центар за транзициону правду, НВО са седиштем у Њујорку. Реч је о америчкој фондацији чији је председник Дејвид Толберт, заменик главног тужиоца Хашког трибунала између 2004. и 2008. године, док је на челу Саветодавног одбора ове организације Ричард Голдстон, главни хашки тужилац за бившу Југославију између 1994. и 1996.

Он је био и председавајући Међународне независне истраге на Косову која је намерно заташкивала доказе о киднаповању Срба и трговини њиховим органима. Дакле, они који су прикривали злочине над српским народом, стоје у позадини иницијативе која се јавља, тобоже, као независни арбитар.»наводи се у саопштењу Заветника

Сама чињеница да се на челу РЕКОМ-а налази Наташа Кандић, особа која јавно окривљује Србију за непостојећи геноцид у Сребреници, говори о позадини ове иницијативе.

Може ли неко попут Наташе Кандић да буде објективан о броју жртава ратова и расветљавању истине?

Наравно да не може.

Једина “истина” коју Холбурк, Кларк, Толберт и њихови сателити у Србији попут Кандићке, Милићке и осталих са платног списка Џорџа Сороша, покушавају да открију  је сатанизација Срба!

Лола Ђорђевић

 

Тагови: ; ; ;