Руски председник Владимир Путин изјавио је да Русија са посебном пажњом прати шта се дешава у Македонији и да жели да се унутрашња политичка ситуација развија сагласно Уставу и демократским принципима.

Председник Русије је то рекао у разговору са македонским председником Ђорђем Ивановим, који је у дводневној посети Москви.

„Уверен сам да ће Ваше искуство, Ваш утицај и ауторитет допринети томе“, рекао је Путин председнику Иванову, преноси македонска државна агенција МИА.

Путин је, додаје се, изразио задовољство да ће македонско-руски односи да се унапређују и да ће, како је рекао, имати позитивно кретање у економској размени.

На почетку састанка руски председник је Иванову честитао награду „Његова светост патријарх московски и целе Русије Алексеј Други“, коју му је јуче уручио руски патријарх Кирил.

Поздрављајући македонског колегу, руски председник је подсетио да се у Русији данас обележава Дан словенске писмености и културе што је, према Путиновом мишљењу, симболично с обзиром на то да је Иванову уручена награда православног Фонда јединства словенских народа.

Иванов је такође указао на симболичност своје посете.

„Данас обележавамо сећање на свесловенске просветитеље – свету браћу Кирила и Методија који су наши духовни учитељи. Срдачно Вам захваљујем што сте ми доделили ову награду („Патријарх Алексеј Други“). Онав има велико значење за мене лично као председника“, рекао је македонски лидер.

Тагови: ; ;