Полиција Велике Британије је открила неку врсту радионице за производњу експлозива у кући наводног бомбаша самоубице из Манчестера Салмана Абедија, преноси  амерички телевизијски канал АБЦ Невс , позивајући се на своје изворе.

Како  преноси ТВ канал, полиција је у кући осумњиченог терористе пронашла хемијске супстанце у количини довољној за производњу неколико експлозивних направа. Званично, ове информације нису објављене.

Раније, шеф полиције у Манчестеру Јан Хопкинс је изјавио да је терористички акт у «Манчестер Арени», «несумњиво дело организоване терористичке групе». Према каналу, полиција је појачале потрагу за члановима групе.

Према експерту за борбу против тероризма, који је упознат са истрагом овог терористичког акта, механизам експлозивне направе коришћене у Манчестеру је исти као бомба која је коришћена од стране терориста који су организовали нападе у Бриселу 2016. године. Према речима стручњака, Абеди је бомбу највероватније носио у ранцу.

Терористички напад догодио у Манчестеру се догодио 22. маја током концерта америчке певачице Аријане Гранде. Бомбаш је активирао бомбу после концерта. Према последњим извештајима, 22 људи је убијено, укључујући 12. деце, 64 људи је задржано у болници, а 20 од њих — у критичном стању.

Поред тога, девет особа, углавном — тинејџери, се воде као нестали.

 

Тагови: ; ; ; ;