Председник удружења хрватских ветерана Младен Павковић, који је посебно био погођен изјавама Александра Вулина поводом недавне комеморације у Блајбургу, поново позива српског министра да поднесе оставку, овог пута ради неправоснажне пресуде о рехабилитацији Николе Калабића.

У саопштењу достављеном Танјугу, Младен Павковић каже да је Младен Калабић један од највећих ратних злочинаца из Другог светског рата и да би поводом његове рехабилитације требало да се огласи и хрватски државни врх.

Опширно износећи лични став о Калабићу, Павковић каже да Срби настављају да рехабилитују «најгоре злогласне четнике и фашисте, док с друге пак стране, као министар Вулин, тобоже се ‘боре’ против фашизма».

Уз опаску да су то «српска посла», Павковић позива министра Вулина да ако је, како је навео, уистину такав борац, одмах данас поднесе оставку.

Сматра да би поводом пресуде Калабићу требало да се огласи и хрватски државни врх и осуди, како је навео, овакво понашање суседа.

Сматра и да Србији са, како каже, таквим судовима није место у Европској унији, те да би «Хрватска требало да размисли о даљој сарадњи» са Србијом.

Тагови: ; ;