Током међународне турнеје америчког председника Доналда Трампа, који је последњих дана боравио у Ватикану где се срео са Папом, у Бриселу на самиту НАТО-а а сад је дошао на Сицилију ради учешћа у самиту «седморке» чији резултати су мање знатижељни него ситуација у којој се нашао Доналд Трамп.

«Нет је пун мема, карикатура и фотошопова новинара, блогера и политичара»

На пример, није остало незапажено првих неколико момената сусрета Трампа са Папом Фрањом.

Конкретно Трамп је код Папе боравио у пратњи супруге Меланије и кћерке Иванке које су биле одевене у црно што је привукло контраст у односу на папину белу одору.

То што су госпође биле обучене према протоколу донетом у Ватикану остало је као реакција корисника друштвених мрежа, и на њима се појавило много фотошопова на којима учесници састанка делују као мала знаменита породица.

 

 

 

Задовољан је остао вероватно једино италијански дизајнер одеће Стефано Габана, чију је хаљину Меланија Трамп изабрала за посету Ватикану. Он јој се због тога захвалио на «Инстаграму».

Није остао непримећен ни израз лица председника САД и папе на заједничким фотографијама: строги папа и широко насмејани Трамп.

А посету Бриселу, где је Трамп боравио на самиту НАТО-а и где се срео са белгијским краљем Филипом новинари  La Libre и остали су пропратили карикатурама.

 

На пример, на овој карикатури приликом опроштаја Трампу се упућују речи: «Марш сељачино», а он одговара да ће им одговорити на Твитеру (страст америчког председника према овом микроблогу била је више пута предмет шала).

 

«Сељачином» су Трампа назвали медији, након инцидента на самиту НАТО-а где је ван церемоније одгурнуо премијера Црне Горе како би показао  «ко је газда у кући».

Ироничне коментаре изазвала је и ситуација у којој се нашао Трамп током сусрета са белгијским краљем Филипом.

Такође у његову част је направљен сладолед у бојама америчке заставе чија су влакна симболизовала косу америчког председника.

 

 

Тагови: ;