Председник Србије Томислав Николић изјавио је да се искрено нада да ће Србија и Република Српске једног дана бити — једно.

» На сву срећу, још увек Србе не хапсе за изречене жеље, па тако да још увијек можемо да их износимо. Да, ја се заиста искрено надам да ћемо једнога дана бити једно» — рекао је Николић новинарима на прилазу мосту «Братољуб».

Николић је навео да је овај дан, када су спојене обале Дрине новим мостом између Љубовије и Братунца, велики дан јер много тога симболизује.
Како је навео, Србија и Република Српска тешком муком и уз много напора и противљења граде своју заједничку будућност.
Примећује, каже, да се с друге стране Европа уједињује и да се многе државе у свету радују «некаквим савезима, организацијама у којима могу да заједнички остварују циљеве, а овде је један народ подељен Дрином и има мука да докаже да све што раде у Србији има утицаја на Српску и обрнуто».
Николић је још једном поновио да ће се Србија и Српска повезивати, а да је, што се тиче Србије, Република Српска један део који жели да се развија заједно са свим осталим у Србији.

«Поносан сам што коначно и у Србији и у Српској постоје руководства која мисле на оба дела српског народа истовремено» — рекао је Николић .

Према његовим речима, Република Српска је у БиХ и Србија то поштује, али Србија има обавезу, а не само право да сарађује са Српском како би се оствариле жеље свих грађана Српске и Србије.
Председник и премијерка Републике Српске Милорад Додик и Жељка Цвијановић, те председник Србије Томислав Николић и премијер Александар Вучић посетили су данас мост «Братољуб» у Љубовији.

 

 

РТРС

Тагови: