Џаред Кушнер, виши саветник у Белој кући и зет америчког председника Доналда Трампа, обухваћен је истрагом ФБИ о умешаности Русије у америчке председничке изборе, објавили су амерички медији, преноси Спутњик.

Истражитељи ФБИ верују да Кушнер има важне информације, али то не значи да сумњају да је починио кривично дело.

Кушнеров адвокат Џејми Горлик је изјавио да ће његов клијент сарађивати у истрази.

Неименовани амерички званичници изјавили су за Ен-Би-Си да интересовање за Кушнера не значи да истражитељи сумњају да је он починио кривично дело, нити да имају намеру да га оптуже.

„Вашингтон пост“ је у свом тексту навео да су истражитељи фокусирани на сусрете које је он имао у децембру прошле године са руским амбасадором у САД Сергејом Кисљаком и Сергејом Горковом из Москве, директором „Внешеконом банке“, којој је администрација Барака Обаме увела санкције као одговор на руску анексију Крима.

Бивши шеф ФБИ Роберт Милер прошле недеље именован је за специјалног истражитеља који треба да испита евентуалне везе Трамповог изборног тима и Кремља.

Кушнер је већ пристао да разговара о својим руским контактима са Комитетом за обавештајна питања Сената САД.

Како је Кушнеров адвокат Џејми Горлик изјавио за Би-Би-Си, Кушнер је претходно пристао да добровољно упозна Конгрес о томе шта зна о тим сусретима.

„Исто ће учинити и ако га буду контактирали у вези са било којом другом истрагом“, рекао је Горлик.

Истрага ФБИ треба да расветлити могућу повезаност људи који су водили Трампову предизборну кампању са руским званичницима.

Тагови: ; ; ;