Неколико тенкова украјинске војске на путу за такмичење тенкиста у Немачкој без икаквог надзора и обавезне пратње војних транспорта возикало се друмовима Пољске, док их на властиту иницијативу није пронашла пољска полиција и отпратила до немачких граница.

Почетком маја пет украјинских тенкова појавило се на граничном прелазу, а пошто су папири били у реду, Гранична стража дигла је једноставно рампу и пустила их је даље иако нигде није било пратње ни из пољског Министарства одбране нити из полиције, иако пратњу прописују, за све стране војне транспорте, пољски закони.

«Проблем је био у томе што није било надзора а мора да буде на целој дужини трасе. Ситуација је била критична. Полицију је обавестила Гранична стража. Полицајци су почели потрагу за транспортом који се већ кретао по Пољској. То је апсурд да се страни тенкови крећу по земљи без икаквог надзора», рекао је пољској приватној телевизији ТВН24 званичник Министарства унутрашњих послова и администрације уз молбу да остане анониман.

Главна команда пољске полиција потврдила је за ТВН24 да дежурне службе пољске војске ни Војна жандармерија која је задужена за такву пратњу нису обавестиле полицију.

 

Бета

Тагови: ; ; ;