Директор Руског института за стратешка истраживања Михаил Фрадков је, реагујући на антируске испаде на управо завршеном самиту НАТО у Бриселу, рекао да су државни интереси Русије под поузданом заштитом оружаних снага РФ и да је то већ више пута потврђено. По његовим речима, у то не сумња нико, укључујући и НАТО.

„Полазим од тога да подстицање напетости у свету не одговара ничијим интересима. Много је драгоценије избегавање конфронтације и давање доприноса стварању услова за сарадњу, првенствено економску. И на тој основи се треба заједнички борити са реалним претњама као што су тероризам и ратоборни екстремизам најразличитијих фела“, рекао је он.

„Ми имамо много потенцијалних пројеката са земљама из НАТО. На том плану Русија, као и увек, демонстрира своју отворену, поштену и јаку позицију. То су потврдили и тек завршени телефонски разговори Председника Владимира Путина са лидерима Словеније и Мађарске. То је важан сигнал. Руководство наше земље нема намеру да на протоколарну реторику, која прати свако заседање НАТО, проблем баца под тепих. Јер, потребно је водити рачуна о дугорочним економским повољностима“, сматра Фрадков.

Ката

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;