Пише Кирил Бенедиктов

Веома тачан термин је пронашао лист Washington Times за означавање деловања Барака Обаме и његовог и даље бројног и активног тима — Председник у егзилу.

Док се Доналд Трамп бактао са НАТО, Барак Хусеин Обама је у Берлину учио Европљане толерантности и отворености.

„Ми се не можемо сакривати иза зидова!“, изговорио је Председник у егзилу обраћајући се грађанима Манчестера који још нису дошли себи после експлозије бомбе, односно терористичког акта који је извео исламски терориста.

А „државни секретар у егзилу“ Џон Кери је у исто време објашњавао студентима Харвардске школе за управљаче да им је под новом администрацијом најбоље да се подухвате изучавања руског језика помоћу интернет-курса „Камен из Розете“ (чувена плоча од базалта са текстом написаним на старогрчком и хијероглифима која је пресудно помогла да се они дешифрују).

Цела Обамина „Влада у егзилу“ се понаша тако као да је Трамп у Белој кући тек иритирајући привремени отклон од правог курса и као да ће и он и његова гарнитура бити веома брзо уништени, па ће наступити америчка Рестаурација.

Што је веома важно, аутор текста, почасни главни уредник Washington Times Весли Пруден не само да саосећа са Трампом, него Обаму очито сматра опасним идиотом. Истина, он се и раније критички односио према 44 Председнику САД. Независно од тога, заслужује пажњу појава оваквог текста у листу који је дуго био бастион антитрампизма.

Треба да запамтимо Пруденов израз — Председник у егзилу. Мени се чини да ћемо имати прилику да га поново чујемо. И то не једном.

Ката

 

 

 

 

 

Извор fakti.rs

Тагови: ; ; ;