Управа лондонског аеродрома «Хитроу» је саопштила да се данас очекују нова одлагања и отказивања летова British Airways и поручила путницима већ отказаних летова да не долазе на аеродром уколико немају карте букиране за други лет, преноси Ројтерс.

«Након јучерашњих проблема са системом информационих технологија British Airways, одлагања и отказивања летова British Airways се очекује и данас. Сви путници чији су летови отказани јуче не би требало да путују до аеродрома данас осим ако већ немају букиране карте за други лет», наводи се у соапштењу тог аеродрома.

Британска авиокомпанија British Airways је саопштила да настоји да данас ради по «скоро нормалном» распореду летова са лондонског аеродрома «Гетвик» и труди се да обави већину летова са престоничког аеродрома «Хитроу» након што је прекид у снабдевању струјом јуче изазвао хаос.

«Настављамо на поновном успостављању свих наших система информационих технологија. Рефундирамо карте или мењамо букинге путницима којима су летови отказани за најранији термин. Изузетно нам је жао због огромних сметњи», наводи се у саопштењу British Airways.

«Верујемо да је узрок прекид у снабдевању струјом и немамо доказе да је реч о сајбер нападу», написао је директор British Airways на свом Твитер налогу.

Ката

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;