На хиљаде Израелаца се окупило у Тел Авиву у знак подршке успостављању палестинске државе уочи 50-годишњице израелске окупације палестинских територија, јавља АФП. Демонстранти су носили транспаренте са натписима «Две државе, једна нада», а протесте су организовали подржаваоци палестинске државе међу којима је и израелска НВО «Мир сада».

Директор те израелске организације Ави Бускила је рекао да је данашњи скуп протест против тога што Влада, која и даље примењује окупацију, насиље и расизам, не пружа наду.

«Дошао је тренутак да покажемо Израелцима, Палестинцима и целом свету да се значајан део израелског становништва противи окупацији и жели решење засновано на две државе», рекао је он, а преноси Танјуг.

На скупу је прочитана порука подршке палестинског Председника Махмуда Абаса у којој се каже да је време за заједнички живот у слози, безбедности и стабилности. Такође, скупу је присуствовао и лидер израелске опозиционе Лабуристичке партије Исак Херцог, који подржава дводржавно решење за израелско-палестински сукоб, пише Telegraf.rs

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;