Припадници Министарства унутрашњих послова су, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал, обавили још једну успешну акцију на територији Београда. Они су открили прву лабораторију за производњу екстазија на територији наше земље.

Полиција је ухапсила чланове организоване криминалне групе НС (1971), ТС (1993), АМ (1987), МЦ (1982) и СП (1987) због основане сумње да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и неовлашћене производње и стављања у промет опојних дрога.

Полиција је током акције запленила 96 000 таблета екстазија, укупне тежине 42 кг, 10 кг екстазија сачуваног за таблетирање, 80 кг микрокристалне целулозе за производњу екстазија и 840 грама марихуане. Уз то је заплењена комплетна лабораторија за производњу синтетичких дрога са машинама за таблетирање, апаратуром за припрему смесе, мешалицама и осталом опремом.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часа и они ће, у законском року, уз кривичне пријаве бити приведени Тужилаштву за организовани криминал, преносе агенције.

Ката

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ; ;