Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да су, поред представника српске БИА у Македонији, били припадници других великих, прекоокеанских служби, а да није приметио да је Македонија звала њихове амбасадоре да пита шта су они тамо радили.

«Он је обављао свој део посла, не може да вам, на основу новинских написа, смета српски представник, а на основу других, да вам не сметају амерички, немачки, француски», рекао је Ивица Дачић новинарима у Београду.

На питање о улози официра БИА у Собрању и наводној умешаности Мирослава Лазанског у пропаганду у корист Николе Груевског, Дачић је рекао да не зна ништа о томе, а да, када је реч о ономе што се већ догађало, амбасадорка Македоније већ је имала разговор у Министарству спољних послова.

«Тај разговор је био веома коректан, није било помињања неких мера које би биле предузете», рекао је Дачић, наводећи да због професионалности и коректности не жели да говори о детаљима.

Дачић је истакао да је официр БИА у Македонији о свом кретању и о свему о чему је разговарао обавештавао официре за везу македонске власти и да је имао састанке тим поводом.

«Овде је занимљива друга ствар. Како су неки медији писали, као и наш представник БИА, поред њега на истом месту били су представници других служби, па нисам приметио да је Македонија звала њихове амбасадоре да их пита шта су они тамо радили», рекао је Дачић.

 

Танјуг

Тагови: ; ; ; ; ; ; ;