Медији су објавили први сет видео снимака ваздушних удара борбених хеликоптера Ка-52 «Алигатор» ВКС Русије на војну технику џихадиста у Палмира региону.

Данас се појавио први видео снимак на ком се види велики број удараца навођених антитенковских ракета испаљених из  хеликоптера Ка-52 по тенковима и оклопним возилима џигадиста.

Као што је познато, руски авиони обављају велики број мисија у југоисточном делу провинције Хомс, подржавајући офанзиву сиријске војске, за ослобађање региона заробљених од стране џихадиста ИГИЛ-а


Активну улогу у томе имају хеликоптери Ми-28, Ми-35 и Ка-52, који врло прецизно дејствују по положајима џихадиста уништавајући опрему и људство ове терористичке групе.

Руска авијација је изазвала велика оштећења војне технике џихадиста и спречила милитанте да ојачају своју одбрану, онемогућивши их одбију нападе сиријске војске.

Уз помоћ руске авијације,сиријске трупе и њихови савезници су за последње две недеље ослободили више од 2.700 квадратних километара пустињског терена од терориста.

Тагови: ; ;