Црногорске власти поново су оптужиле Русију за мешање у унутрашње послове ове државе, изјавио је црногорски шеф дипломатије Срђан Дармановић. Према његовим речима са Русијом су повезане опозиционе снаге које су против уласка Црне Горе у НАТО. Демократски фронт реаговао је на ову изјаву.

«Реч је о обичној глупости и провоцирању сукоба с Русијом»-, изјавио је за News Front један од лидера опозиционог Демократског фронта Милан Кнежевић. «И у њу је укључен Срђан Дармановић познатији као штићеник Сороша а такође и Брајана Јиа помоћника државног секретара САД-а који је недавно посетио Балкан.

«Ова антируска кампања иде на штету народа и односа две земље. Са њом желе да оправдају своје срамне одлуке као што су гласање у парламенту за приступање Црне Горе НАТО-у и увођење антируских санкција.»

Коментаришући оптужбе на рачун опозиције да има везе са Москвом Кнежевић је рекао да Демократски фронт има потписан споразум са Јединственом Русијом и да на основу тог споразума постоје и заједничке активности али да је тај споразум раније потписао и ДПС па их нико није оптуживао да раде за Русију.

«Наши односи су на нивоу дипломатских. Ми имамо идентичне ставове по питању антируских санкција и уласка Црне Горе у НАТО али то су наши ставови а не нешто што долази из Москве»- рекао је Кнежевић.

 

Тагови: