Новинар Александар Плошћев поделио је видео запис у коме тамнопути мушкарац говори о некажњивости миграната, беспомоћности Немаца и окривљује немачке власти за слабост.

Према речима новинара, овај материјал, који му је послао пријатељ из Немачке, објављен је у суботу уочи избора за локални парламент на месинџеру избегавајући мреже попут Фејсбук и Јутјуб где би вероватно био блокиран. И то се догодило у дан предизборне тишине, пише  Ruposters позивајући се на сам видео запис.

На видео снимку говори тамнопути мигрант који у агресивном маниру говори на немачком језику. У обраћању гледаоцима наводи све инциденте који су се догодили а за које су одговорни мигранти, као и о томе да починиоци нису одговарали.

«Полиција ништа не може да учини. Они дођу напишу казну, али ми ионако немамо новца. А и какву казну могу изрећи? Вратити нас кући? Ви ионако не знате одакле смо ми дошли»- рекао је овај мигрант.

Он се хвали да добија 328 евра месечно. И ако се «мало боље окрене посао» пролази боље од многих Немаца. И нема намеру да оде.

Мушкарац је рекао да може радити шта жели.

«Можемо пећи ваше жене, тући, пљувати. У случају да нас депортују можемо се после преласка границе само вратити а да нас нико не идентификује по отиску партије. Ништа нам не могу ни политичари ни власти јер политичари само «говоре» а ништа не раде»- додаје он.

«Ми пљујемо на ваше законе, културу и менталитет. Ми пљујемо и на вашу полицију. Ви немате храбрости. Ваши мушкарци немају храбрости»- додао је овај мигрант.

Плошћев је додао да је овај видео запис код многих изазвао забринутост. Након њега многи су говорили да ће гласати ултрадесничарску странку AFD. Овај видео снимак највише је распрострањен међу руском дијаспором, док му Немци и Турци нису посветили много пажње.

У Немачкој су 14. маја одржани локални избори за парламент региона Северни Рејн — Вестфалија где је убедљиво победу однела «Хришћанско-демократска унија» Ангеле Меркел. Партија Алтернатива за Немачку, којој се приписује ауторство овог видео снимка освојила је 7,4% гласова.

Тагови: ;