Изјава црногорских власти о наводном мешању Русије у унутрашња питања има за циљ да оцрни Русију, изјавила је портпарол руског МИП-а Марија Захарова.

 

 

 

«Ми сматрамо да монтирана прича Подгорице о наводном државном удару и учешћу Русије у овој афери има за циљ да оцрни Русију, окрене црногорски народ против братског руског народа,као и да оправда антидемократску одлуку власти Црне Горе да уведу земљу у НАТО заобилазећи вољу народа»- рекла је Захарова.

Захарова додаје да црногорска владајућа елита не делује у складу са законом и да у таквим условима руски држављани и привредници ризикују да се нађу под притиском црногорских власти суочени са претњама и провокацијама.

«У условима када црногорске власти настављају са антируском хистеријом у контексту билатералних односа саветујемо свим грађанима Русије да два пута размисле пре него што одлуче да оду у ту земљу»- наводи се у изјави Захарове објављеној на сајту руског МИП-а.

 

Она је додала да Русија задржава могућност да на основу реципроцитета одговори на одлуке црногорских власти као што је и дозвољено у дипломатској пракси.

 

Тагови: ;