Грузијски плаћеници су изазвали кевопролиће у Украјини али власти Кијева покушавају да инцидент сакрију од јавности. Наиме, у селу Валиуски у Луганск региону, грузијски плаћеници су се сукобили са украјинским војницима који су покушали спречити њихову пљачку локалног становништва, пише портал «Руско пролеће» позивајући се на центар за сарадњу са јавношћу МУП-а Луганска.

Како наводи портал, Министарство  унутрашњих послова је реаговало на пријаву локалног становника, који је 21 маја био сведок «конфликта украјинских војника и наоружаних људи са грузијским заставама на униформама»,  наводи се у објављеном извештају.

До сукоба је дошло услед покушаја спречавања пљачке локалног становништва од стране грузијских плаћеника. Тројица украјинска војника зу затражили да Грузијци оставе на миру локално становништво и да их не пљачкају, али се сукоб завршио тиме што су украјински војници савладани и одведени у непознатом правцу.

«Следећег јутра, војници су пронађени са ранама од метака на телу у подручју села Погореловка»,  наводи се  у извештају МУП Луганске области.

Истрага овог случаја још увек није дала резултате, а полиција сакрива од јавности детаље инцидента.

 

Тагови: ; ; ;