Црногорски ДПС баш нема среће. Непожељни где год се окрену. Прво је Доналд Трапм, на врло очигледан начин ставио до знања црногорском премијеру „где му је место“, а онда је посланик ДПС-а Миодраг Вуковић као персона нон грата, депортован из Русије.

Портал CDM је објавио да је у Амбасади Русије у Подгорици потврђено, да се посланик ДПС-а Миодраг Вуковић  налази на списку «personae non gratae» Русији

Црногорски портал CDM тврди да је Руска амбасада у Црној Гори признала, у одговору на питања тог портала, да постоји листа званичника из Црне Горе којима је забрањен улаз у Русију. Амбасада, како наводи CDM, међутим није хтела да саопшти имена поменутих особа.

Ово је прва званична потврда да постоји списак непожељних особа из Црне Горе у Русији, наводи црногорски портал.

Руска амбасада је саопштила да је то реципрочан одговор на иницијативу Црне Горе за увођење санкција у билатералним односима.

Поводом депортације посланика Демократске партије социјалиста (ДПС) Миодрага Вуковића, амбасада Руске Федерације је, такође, рекла да Вуковић није био задржан, него да му није био дозвољен улазак на територију Руске Федерације и да је тачно да се Вуковић налази на листи «personae non gratae».

«Што се тиче имена других особа које су проглашене непожељним у Русији, не дајемо коментаре у вези тога», рекли су из амбасаде, пренео је CDM.

News Front/ РТС

 

Тагови: ; ; ;