Руски пранкери (шаљивџије) Лексус и Вован, који су већ преварили многе светске политичаре, као што су амерички сенатор Џон Мекејн или турски председник Реџеп Тајип Ердоган, за своју последњу мету имали су црногорског премијера Душка Марковића, али и бившег премијера Црне Горе Мила Ђукановића.

Премијеровим мукама ових дана нема краја. Не само да га је председник САД Доналд Трамп у знак добродошлице у злочиначку организацију НАТО одгурнуо, већ је данас опет постао пошалица светских медија, пише портал ИН4С.

Лескус и Вован већ су познати по томе што зову високе државне политичаре широм света и представљају се као државници. Они су се Марковићу и Ђукановићу представили као председник Украјине Петар Порошенко и премијер ове земље Владимир Гројсман.

Мило Ђукановић је у разговору обећао да ће решити проблем са фабриком чоколаде, док је Марковић подвукао да Руси нису браћа.

Душко Марковић је пранкеру објаснио да је питање уласка у НАТО је морало да се реши што је пре могуће и то само у парламенту.

46 посланика гласао је за улазак у НАТО, против – нула. Парламент истина, чине 81 посланик. Они који се не сажу се са политиком премијера, бојкотовали су гласање. А мишљење 650 хиљада стране Црногораца власти нису ништа питале.

Из разговора црногорског премијера са пранкером постаје познато и то, каква је судбина сада чека проруску опозицију. Свима који су против НАТО-а је место на оптуженичкој клупи.

„Наш предсједник је изнио оптужбе против лидера покрета анти-НАТО, и код нас ће се водити веома озбиљан процес о томе. Ми ћемо учинити да више нико не буде имао могућности да било шта против интереса Црне Горе, против своје државе,“ казао је Душко Марковић.

Бивши премијер Црне Горе Мило Ђукановић, кога је пранкер контактирао неколико дана касније казао је у разговору са „Гројсманом“ да је потребно „да се сузбије проруска опозиција.“

„Постоје разлике у црногорском друштву. Опозиција активно жели да не буде дио ЕУ, нашим односима заснованим на пријатељству са Русијом“, – рекао је лидер Демократске партије социјалиста Црне Горе.

Према Ђукановићу, Подгорица ће бити пријатељ с неким ко ће понудити инвестиције. Стога, је „Порошенко“ предложио да се изгради фарбика чоколаде у Црној Гори, а да у замену његова компанија буде скинута са државног регистра балканских земаља.

„Управо сам имао ову фирму. И још увек је у вашем регистру. Моји непријатељи могу да ме нападну, јер сам сада државни службеник,“рекао је пранкер Ђукановићу.

Ђукановић је казао да га разуме и да ће му помоћи, а на крају разговора црногорски премијер обећава да ће рећи неку лепу реч о Украјини на самиту НАТО-а.

Насамарили и остале
Вован и Лексус насамарили су и друге светске политичаре. Тако су тражили реаговање од америчке конгресменке Максин Вотерс, која је раније изјавила да је Русија напала Кореју, објашњавајући јој да је Русија хаковала сервере у Лимпопу (имагинарној земљи из познате руске дјечије приче Корнеја Чуковског о доктору Ајболиту) и да је за предсједника поставила „своју марионету Ајболита”, а уједно послала војску у Габон како би подржала режим председника Бонга Ондимбе. Она је осудила овакве „потезе“ руске владе.

Слично је прошао и амерички конгресмен Џон Мекејн. Мислећи да заиста разговара са премијером Украјине, Мекејн је признао да су дошла тешка времена за амерички Сенат, те да неке потезе америчког предсједника Трампа сматра неразумним као и да се нада да ће антируске санкције због Украјине остати на снази.

Пранкерима који су га застрашили руским хакерима, захвалио се за ту информацију и рекао је да их се плаши.

„Хвала вам за ову информацију. Бићу опрезан кад су у питању разговори који се тичу националне безбедности,“ рекао је он Лексусу и Вовану.

 

Извор: Ин4С

Тагови: ; ; ; ; ; ; ; ; ;