У окупираном граду Старобељск Служба безбедности Украјине започела је са притисцима на монаштво Свето — Скорбјашенског женског манастира, саопштио је МУП ЛНР а преноси инфромативна агенција «Новорусија».

«29.05.2017.године на врућу линију МУП-а ЛНР јавила се становница Старобељска 1949. годиште. Она је саопштила да је 21.маја у раним јутарњим сатима на зиду манастира било исписано «ЛНР» што је изазвало одушевљење становништва. Међутим врло брзо, на лични захтев шефа старобељске Регионалне државне администрације А. Гаркавог натпис је био уклоњен»- наводи се у саопштењу.

У саопштењу се наводи да је овај функционер написао приговор руководству манастира због «лошег управљања» паством. Након тога у манастир су дошли припадници СБУ који су упозорили да ће уколико се наставе «провокације против Украјине» манастир бити затворен.

Подсетимо, МУП ЛНР је отворио врућу линију за становнике окупираних делова бивше Луганске области. Од априла кад је ова линија почела са радом МУП ЛНР примио је на хиљаде позива грађана који су МУП обавестили о пљачкама, силовањима и иживљавањима над грађанима од стране украјинске војске.

Тагови: ; ; ;