Предсједник Покрета за промјене и члан Предсједништва ДФ-а Небојша Медојевић се се захвалио колегама, нагласивши да то није ништа што нису очекивали те да је Мило Ђукановић нашао нашао једну личност као што је Миливоје Катнић да 2017. године спроводи незапамћен политички противзаконити, противуставни прогон најјаче опозиционе групације у Црној Гори.

Он је напоменуо да иза одлуке да му се укине имунитет стоји лична наредба Мила и Аца Ђукановића јер је објавио пред очима црногорске јавности све детаље о државном шверцу кокаина који је служба ДБ-а, уз знање Мила и Аца Ђукановића, спроводила од 2001. до 2005. године.

„Кључни човјек за тај шверц је Зоран Лазовић – побратим Миливоја Катнића,“ нагласио је Медојевић. Он је напоменуо да се у досијеу агенцији за антимафијашко дјеловање у Италији, под именом „Југомафија Р241“ напомиње да је Лазовић учестовао у шверцу више од 5 тона кокаина – то је била једна од најстроже чуваних тајни, коју је знало неколико људи из режима и из врха АНБ-а.

„Други мој гријех је то што сам рекао да је Ацо Ђукановић дао два милиона евра  покојном Слободану Шарановићу за његове акције освете за убиство његовог брата, након чега је и убијен брат Луке Бојовића, Вук, навео је лидер ПзП-а.“

УЖИВО из Подгорице: ДФ представља комплетан разговор Ђукановића и Марковића са руским пранкерима

Он је напоменуо да је други дио мотива који је покренуо све ово, било залагање ПзП „да се суочимо са злочинима које су грађани Црне Горе починили у Дубровнику 1991. гине. Он је подсјетио да у Хрватској постоји обиман досије на поступање капетања ХОС-а Миливоја Катнића.

„Ево парадокса црногорске политичке сцене: ја сам као студент био хапшен 1991. године од полиције Мила Ђукановића што сам се бунио против операције у Дубровнику. Данас, послије скоро 30 година ја сам опет предмет хапшења од стране човјека који је осумњичен за ратне злочине, садисте Миливоја Катнића, који врши мобинг над људима у СДТ-у, који витла пиштољем по Тужилаштву и који представља опасност прије свега за своје сараднике, са судије црногорског правосуђе.

Руски пранкери преварили Ђукановића и Марковића: Питање уласка у НАТО је морало да се реши што пре и то само у парламенту

То је човјек који мора бити хоспитализован под хитно, јер је спреман да због својих грјехова и који је због наређења које има од Мила Ђукановића спреман да изазове рат у Црној Гори. Ми не признајемо приватне, личне одлуке једног болесника, садисте, и који има лични мотив. Треба покренути поступке за његову личну одговорност,“ нагласио је Медојевић и истакао:

„Миловоје Катнић је правоснажно ослободио Брана Мићуновића за убиство извјесног Ковачевића – који је тако стекао повјерење мафије. Спојите слику и профил Миливоја Катнића, слику и профил Милана Кнежевића, Андрије Мандића и Небојше Медојевића, спојите 1990-ту и 2017. и добићете слику Црне Горе.

Извор: ИН4С

Тагови: ; ;