Имали сте прилику да чујете дио интегрални разговора премијера Црне Горе и Синђелићеве владе Душка Марковића који је у разговору са чувеним Лескусом и Вованом мислећи да говори са предсједником Украјине Петром Порошеником изјавио следеће: „Данас се расправља о оптужници која је подигнута против лидера ДФ-а и која ће бити потврђена – ово је рекао 24. маја“, казао је данас на конференцији за новинаре предсједник ДНП-а и члан Предсједништва ДФ-а Милан Кнежевић.

„Суд би требао да се изјасни 7. или 8. јуна, међутим, Душко Марковић нам је 24. маја већ донио пресуду. То најбоље говори о независности правосуђа, о раду тужилаштва, а на питање Лексуса да ли ће он допустити да сепаратисти у Црној Гори и анти-НАТО активисти, односно ДФ, наставе са својим дјеловањем, саопштава да ћемо бити примјерно кажњени као примјер да се више никад никоме не понови у Црној Гори ово што је било 16. октобра наводећи затим аналогије везане за Крим и Донбас.

Он је казао да се у снимку у којем је Ђукановић разговарао са Гројсманом и Марковић са Порошенком најбоље „види застиђе црногорске политике, шта су све булазнили и обећавали“.

УЖИВО из Подгорице: ДФ представља комплетан разговор Ђукановића и Марковића са руским пранкерима

Поред тога, из разговора са пранкером, за кога је Мило Ђукановић мислио да је премијер Украјине, чује се како предсједник ДПС-а обећава да ће почистити трагове фирми које имају Гројсман и представник руске опозиције Наваљни.

„Да ли је ово довољно да се државно тужилаштво заинтересује за Ђукановића, да се врховни судија Весна Меденица одреди према ставу Душка Марковића који саопштава да ће оптужница бити потврђена – а  сви знамо да се суд треба изјснити 7. јуна или ће се наставити прогон ДФ-а?

Овдје се јасно беспризорном прогону ДФ-а, ради о покушају сатанизације и забране ДФ-а, о чему говоре и Ђукановић и Марковић у овим разговорима, и док застаријева и Лименка и Петар Ивановић, ми смо изгледа у ДФ-у вјечито млади за оптужнице које конструише Миливоје Катнић и дјелови СДТ-а искључиво против ДФ-а,“ истакао је Кнежевић.

Руски пранкери преварили Ђукановића и Марковића: Питање уласка у НАТО је морало да се реши што пре и то само у парламенту

Он је обећао да их неће уплашити нити зауставити у њиховој намјеру да их раскринкају.

„Хтјели смо овим снимком да покажемо јавности какви људи воде Црну Гору. Црна Гора је то знала, али је ово добро због међународне јавности да знају какву спрдњу имамо на мјесто предсједника Владе и какву спрдњу имамо на мјесту предсједника ДПС-а, који сво вријеме Марковића зове ‘мој предсједник Владе’,“ нагласио је Кнежевић и додао:

„Све смо само нисмо суверени. Све смо само нисмо држава“.

Извор: ИН4С

Тагови: ; ; ; ;