На тзв. Косову је званично почела предизборна кампања за ванредне парламентарне изборе. Трајаће 10 дана — до 9. јуна. На изборима 11. јуна учествоваће 26 политичких субјеката, од тога шест листа косовско-метохијских Срба.

Пред почетак кампање, у Грачаници се догодио инцидент, када је полиција активистима Српске листе онемогућила лепљење плаката и постављање билборда, јавио је РТС.

Место које је Српска листа платила и резервисала за постављање свог билборда, заузела је, наводи јавни сервис Србије, Самостална либерална странка и то непосредно пре поноћи, када је почела изборна кампања, да би, када су активисти Српске одлепили претходно постављени билборд и покушали да поставе свој — реаговала полиција.

РТС наводи и да је неколико сати трајало «убеђивање и доказивање права закупа за постављање билборда», а да су се, уз писану одлуку из полиције о забрани истицања билборда, окупљени активисти Српске листе на крају повукли.

«Овај случај ће бити предат Централној изборној комисији. Представници Српске листе су истакли да је реч о угрожавању њиховог права на слободно политичко деловање,» наводи РТС.

РТС / Коссев

Тагови: ; ;