Председник Русије Владимир Путин састаће се на маргинама Међународног економског форума у Санкт Петербургу са председником Републике Српске Милорадом Додиком, потврдио је помоћник руског председника Јуриј Ушаков.

 

Он је додао да ће Путин са Додиком разговарати о резултатима и спровођењу споразума који су договорени на њиховом састанку 22. септембра 2016. године, преноси ТАСС.
Ушаков је рекао да ће се Путин у Санкт Петербургу срести, између осталог, са аустријским канцеларом Кристијаном Керном, премијером Курдског аутономног рејона Ирака Начирваном Барзанијем и другим лидерима и представницима организација.
Он је навео да ће се Путин са Керном састати после пленарног заседања Петербуршког форума, а да ће тема састанка бити сарадња две земље и међународни проблеми.
Ушаков је навео да велику улогу у односу две земље има испорука енергије, те напоменуо да се ове године обележава 50 година од када је Русија почела да снабдијева гасом Европу.

«Аустрија сада игра важну улогу у транспорту нашег гаса», магласио је Ушаков.

Он је додао да ће Путин присуствовати церемонији потписивања уговора између Татарстана и Баварије о производњи полимера, након чега следи састанак са председником Републике Српске Милорадом Додиком.
Према његовим речима, Путин ће са Барзанијем разговарати о борби против тероризма у Сирији и економској сарадњи.

 

 

СРНА

Тагови: ;