Руским медијима, уредницима и дописницима пртала News Front и Сеница-Ру,  забрањен је приступ на пројекцији филма у оквиру фестивала «Мирдита, добар дан».

перформан на фестивалу «Мирдита, добар дан».

Данас је у срцу Београда свечано отворен фестивал “Мирдита, добар дан”, који се одржава у организацији прозападног НВО сектора, а под покровитељством америчке амбасаде и НВО организација из Приштине.

Ништа необично, рекао би неко, да глави и основни  циљ овог фестивала није, сатанизација Србије.

Ништа необично, сем што организатори овог фестивала, шиптарског злочинца Рамуша Харадинаја, проглашавају невиним, а Србима и српском народу приписују колективну кривицу.

Наташа Кандић на фестивалу «Мирдита, добар дан».

Ништа нобично, сем да особе са Сорошевог платног списка у срцу Београда организују перформанс којим се Србима утискују жиг силоватеља невиних Албанки, заборављајући на Србкиње –жртве силовања шиптарских дивљачких хорди.

Ништа необични, сем да се дописница  руских медија покушава физички спречити да забележи прекид њиховог скарадног перформанса  од стране чланова Заветника.

Да руски медији, нису пожељни, дописници News Fronta су ставили до знања већ на самом инфо пулту овог фестивала.

Након тога, током прекида перформанса од стране Заветника, једна од активисткиња Иницијативе младих је физички насрнула на дописницу News Fronta покушавајући да је омете да забележи дешавања.

Недуго затим, дописници News Fronta као и колегама из руских медија(Сеница-Ру), је онемогућено да присуствују пројекцији. Наиме, Анита Митић, председница Иницијативе младих за људска права је физички спречила руске новинаре да уђу у салу, изјавивши да је завршено са акредитацијама!?

Иначе, за овај фестивал, акредитације нису ни постојале, а улаз је био слободан. Али изгледа само за «одабране» госте.

Претпостављамо да је «улазница» за фестивал била мржња према Србима, што нажалост дописница News Fronta и двојица руских новинара нису поседовали.

Лола Ђорђевић

 

 

 

Тагови: ; ; ;