Игор Пиркович, уредник емисије «Тедник» на словеначкој националној телевизији наводно је добио отказ након што је у својој емисији пустио спорни прилог о Марку Перковићу Томпсону.

Намера прилога је била да Томпсон објасни оптужбе до којих је дошло на његов рачун око отказивања његовог концерта у Марибору.
До проблема је дошло јер је Пиркович «Томпсона представио некритично и једнострано као великог домољуба», пише портал Словенске новице.
Тада су се путем Фесбука новинари и уредништво емисије «Тедник» оградили од прилога, а одговорност пребацили на Пирковича.

«У јавности, али и на седници Програмског вијећа РТВ Словенија одговорност се ставља на терет целој редакцији «Тедника». Наглашавамо како је прилог искључиво ауторско дело уредника «Тедника», Игора Пирковича. При његовој изради није учествовао нико други из уредништва», саопштили су новинари и уредници емисије «Тедник».

Стога је програмско веће РТВ Словеније дошло до закључка како је Пиркович прекршио начела непристраности, веродостојности, одговорности и праведности и уручило му отказ.
Подсетимо, Томпсон је требао одржати концерт 20. маја у Марибору, али је концерт забрањен због превеликог ризика.

 

 

Индекс. Хр

Тагови: ; ;