Удружење «Жене у црном» покушало је данас да одржи трибину „Женски суд: феминистички приступ правди“ у Факултету политичких наука у Београду. Међутим, на самом почетку трибине студенти овог факултета су истакли плакате са порука против овог удружења указујући на њихово штетно деловање.

Када су представници ове екстремне организације покушали да заведу ред у сали студенти су запевали песму «Са Косова зора свиће», а затим напустили у салу у којој је остало свега 15ак људи.

Удружење «Жене у црном» познато је по свом деловању због чега се све чешће тражи забрана те групације. Ово је разлог што студентске организације са ФПН нису желеле да такве екстремне групе организују скупове у просторијама факултета.

У протесту су учествовале студентске организације Српски политички форум, Клуб студената ФПН, Aлтернатива, група студента Бастион и Студентска унија. Студенти су захтевали од управе факултета да откаже скуп али се то није догoдило.

Филип Васиљевић, из групе студената Бастион, каже да су све студентске организације овог факултета дигле глас против непримерене трибине.

— Студенти су се ујединили у ставу да треба отказати скуп организације Жене у црном. Циљ трибине је био да се српски народ прикаже као злочинци. Имајући у виду њихово раније деструктивно деловање те организације оценили смо да је њехово појављивање на ФПН непримерено — рекао је Васиљевић закључујући да је студентска акција у потпуности успела.

 

Извор: Правда

Тагови: ; ;